Noč na Krki 2015

Celodnevno druženje in zabava za meščane ob in na reki Krki

Loka, 20. junij 2015, od 9. do 24. ure

Mestna občina Novo mesto, Športno kulturno društvo Stara čolnarna, Agencija za šport Novo mesto in Teniški klub Portovald smo združili moči, in v soboto, 20. junija 2015, ob reki Krki pripravljamo pester program za vse generacije.

Prireditev se začenja ob 9. uri na teniških igriščih v Portovaldu, ko bo na vrsti že 12. Beli teniški turnir v organizaciji Teniškega kluba Portovald. Beli teniški turnir je zanimiv in privlačen zato, ker udeleženci turnirja nastopajo v starodobnih belih teniških oblačilih in z lesenimi loparji. Poleg nagrad najboljšim v svoji kategoriji, se bo tudi tokrat podelila nagrada za najizvirnejšo teniško opravo. Sočasno s turnirjem bo na jasi nasproti teniških igrišč postavljena mini skakalnica, kjer bo legendarni skakalec Franci Petek najmlajše učil osnove smučarskih skokov. Na isti lokaciji bo potekalo tudi srečanje starodobnih avtomobilov VW.

Ob 9. uri se pred prostori Potapljaškega kluba na Loki prične tudi dogodek Agencije za šport Novo mesto z imenom Krka živi!. Občanom se bodo predstavili predstavniki Ribiške družine Novo mesto, Jadralnega kluba Novo mesto, Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto in Kajak kanu SUP kluba Novo mesto. Omenjena društva bodo svojo dejavnost predstavljala na stojnicah, s prikazom opreme, brošur, fotografij ipd. Ob tem bodo potapljači prikazali pripravo in potek potapljanja v reki Krki, ribiči bodo pripravili prikaz ribarjenja, člani Jadralnega kluba bodo prikazali veščine obvladovanja jadrnic, veslači pa bodo izvedli spust s kajaki in kanuji po Krki ter osnove veslanja na SUP deskah. Seveda se bodo aktivnosti lahko udeležili tudi obiskovalci.

Popoldanski program se bo ob 15. uri pričel na terasi Gostišča Loka s premiernim kulinaričnim dogodkom ŠKD Stara čolnarna pod imenom 9 okusov ob Reki Krki. Gre za edinstveni dogodek ob reki Krki, ki bi obiskovalcem predstavil 9 tipov kuhinje, enega nacionalno priznanega vinarja in enega premium pivovarja. Dogodek je brezplačen, poleg udeležbe priznanih kuharjev pa je potrebno poudariti tudi bogat spremljevalni program z glasbo in delavnicami. Glavni promotor in vodja delavnice bo najbolj poznan slovenski kuhar Bine Volčič, ki bo na Rudolfovem splavu med vožnjo po reki Krki šestdesetim izbrancem v sklopu dvourne delavnice predstavil svoje znanje ter jih aktivno vključil v svojo kuho.

Večerno dogajanje Noči na Krki bodo na parkirišču pred Gostiščem Loka otvorili naši najmlajši, ki bodo ob 18. uri pričeli izdelovati čolničke, ki se bodo ob 21. uri spustili po reki Krki. Spust čolničkov bo pospremila mestna godba, ki bo iz Rudolfovega splava odigrala koncert. Po spustu lučk pa bomo na glavnem odru lahko uživali v koncertu novomeške zasedbe Gogs in skupine Tabu, ki se bodo v Novem mestu prvič predstavili z novo pevko. Dogodek bo povezovala najbolj znana novomeška radijska voditeljica Ivjana Banić.

Vse aktivnosti so za obiskovalce brezplačne. Dogodki med drugim obeležujejo 650 letnico ustanovitve Novega mesta.