Festival Loka: koncert skupine Pliš

Nedelja, 14.6.2015 ob 20:30 na Terasi Gostišča Loka

Midva SMO Pliš:
Aleksandra Ilijevski – vokal
Marko Gregorič – kitara, kontrabas
Tomaž Gajšt – trobenta
Murat – beatbox
Jurij Zrnec – vokal

Intimni, jazzy / brazil komadi z “ljubezenskimi besedili” izpod peresa Roka Vilčnika, žameten zasanjan vokal Aleksandre Ilijevski, groovy priredbe svetovnih uspešnic z Muratom na beatboxu in Markom Gregoričem na kitari in kontrabasu, vse skupaj začinjeno s trobento Tomaža Gajšta in nenazadnje z genijem Jurija Zrneca, bodo 25.3. na odru SiTi Teatra BTC. Ob tej priložnosti bodo fantje (zveri) in lepotica predstavili tudi sveže izdan album ki nosi naslov “Plošča za dve osebi”.

Marko Gregorič: “Začelo se je, ko se je človek razvil iz opice, kar se pri meni malo bolj zazna kot pri pevki Aleksandri, za katero težko verjamem da izhaja iz opic, glede na to kako dobro zgleda. Potem je nastal moj frend pesnik, Rok Vilčnik s kateri že dolga leta ustvarjava in s katerim sva iskala pevko za komad Metulji in še 7 drugih najinih pesmi. Rok je Aleksandro zvohal na njenem youtube kanalu in ko smo zvadili in posneli Metulje, ki so postali hit, sva ugotovila, da je bila izbira odlična. Komadi oziroma aranžmaji Pliš repertoarja se rojevajo iz najinega druženja v Aleksandrini dnevni sobi. V glavnem so to priredbe pop in jazz komadov, zvenijo pa malo brazilsko, ker je meni, kot avtorju, kitaristu in basistu ta sound pri srcu. Aleksandra pa pač nima druge izbire, zaenkrat.”

Aleksandra Ilijevski: Od prvega singla Metulji, ki je bila najbolj predvajana skladba v letu 2012, do izdaje prve plošče bodo sicer minila že skoraj 4 leta, ampak zase lahko rečem, da sem zrelejša, sicer manj pametna in da se ta razvoj čuti in sliši tudi v skladbah. Prav tako pa sva na na tej poti začela sodelovati z ljudmi, za katere težko rečem, da bodo samo gostje na PLIŠ koncertu. To so Tomaž Gajšt, Jurij Zrnec in Murat. Ljudje, ki jih imaš z lahkoto rad. Sploh Jurija, ker je tako zelo znan in se lahko šlepamo na njegovo ime. Gajšt je itak z enega drugega planeta s t o svojo trobento, Muratu pa rada rečem orkester in se mi fajn zdi, ker sm se tega sama spomnila.”

Tomaž Gajšt: “Edini band, ki ma tolko jajc da k svoji subtilnosti in intimnosti dodajo še trobento. Po obsežnem nevrolinguističnem programiranju v stilu filma “Inception”, sta Marko in Aleksandra po par letih ugotovila da bi bla dobra ideja, da me pokličeta. Misleč, da je to njuna ideja, seveda daleč od resnice, svoje odločitve še nista obžalovala.”

Murat: “Pliš je en tak fajn ansambel. Vesel sm da sem postal del te zgodbe polne sproščenosti, veselja, smeha in fajn muzike. Zelo mi je všeč to, da se vaje dogajajo v dnevni sobi in to, da mi ni treba repat.”

Jurij Zrnec: ”Od nekdaj sem rad podpiral ljubitelje in cenil ljudi z voljo do posluha in talenta. Ni važen čas, ni važen denar, ni važen zelo oddaljen ali nedosegljiv cilj, važna je pot. Gregorčič s svojo kitaro, Alekseja s prijetnim vokalom, un na saksofonu in seveda Jose so srčni ljudje. Zato jim rad pomagam da vsaj okusijo svoje sanje. Saj veste kako pravi tisti lepi slovenski pregovor: Tisti, ki poje, zlo ne misli.”

Vstop prost. V primeru slabega vremena bo koncert prestavljen v Novo dvorano Gostišče Loka.

Dogodki Festivala Loka med drugim obeležujejo 650-letnico ustanovitve Novega mesta.

Pokrovitelj večera: Dana