Dogodki na Krki

Rudolfov splav že vrsto let vozi domače in tuje goste po okljukih reke Krke. Vožnja pod tremi mostovi nudi posebno izkušnjo, izjemen pa je predvsem pogled na slikoviti Breg, stolno cerkev na vrhu mestnega jedra in frančiškanski samostan. V želji po popestritvi ponudbe na novomeškem biseru Športno kulturno društvo Stara čolnarna v sodelovanju z Gostiščem Loka pripravlja kulinarične večere na Rudolfovem splavu, ki bodo potekali v znamenju lokalne kulinarične in glasbene ponudbe. Da bo vožnja po reki Krki varna in sproščena, bosta poskrbela izkušena splavarja Emil in Rok.

HRANA IN PIJAČA

Tilen Utenkar je mlad in prespektivni dolenjski kuhar, ki je skupaj s Primožem iz kuhinje Gostišča Loka pripravil trihodni lokalni meni. Hrana, ki temelji na sestavinah kot so lokalna postrv, račja prsa in svinjina, z domačo zelenjavo tvorijo prvovrstno kulinarično izkušnjo na reki Krki.

Berryshka že več kot 20 let sledi najnovejšim trendom na področju žganih pijač, likerjev in čokolad in vedno odkriva nove okuse. Kot zagovornik zmernega pitja alkohola z ustvarjanjem drznih kreacij združuje dve pregrešno dobri sladkosti – alkohol in božansko čokolado.

Vinska klet Colnar že vrsto let slovi kot ena boljših ponudnic vinske kapljice na območju Dolenjske. Vodenje kleti v družini že leta prehaja iz roda v rod, katere trenutni predstavnik je Janez Colnar mlajši. S svojo zagnanostjo in inovativnostjo predstavlja novi val mladih vinogradnikov.

GLASBENI PROGRAM

Duo Deci deci sestavljata velika ljubitelja glasbe. S kitaro, kontrabasom in svojima žametnima glasovoma bosta prepevala tako domače kot tuje hite, ob katerih se bo moč tudi zavrteti.

Marko Šušteršič band je duo, ki s klavirsko harmoniko, kitaro in izjemnim vokalom napravi zabavo vedno in povsod.

Večerja na reki Krki se odvija v:

– petek, 25. 5. 2018 ob 19:00;
– petek, 29. 6. 2018 ob 19:00;
– petek, 27. 7. 2018 ob 19:00;

– petek, 31. 8. 2018 ob 19:00.

Po dogovoru tudi termini za zaključene družbe.

Cena dogodka je 25 € / osebo*.

*Cena vključuje aperitiv, vožnjo s splavom, večerjo, vinsko spremljavo in glasbeni program.

Degustacijski meni strežemo skozi poletno sezono na terasi Gostišča Loka po ceni 18 €.

Informacije in prijave so možne preko e-naslova dogodki@gostisce-loka.si ali na telefonski številki +386 31 490 776.

PRENOS LETAKA: KLIK